dimarts, 17 de juliol del 2012

Música per la Independència


Des de l'Assemblea Nacional Catalana de Vic, volem que la música tingui un pes important en l'acte de l'11 d'octubre.

La unió fa la força. El nostre desig és el de comptar amb el màxim de persones que es vulguin enfilar a dalt de l'escenari i interpretar una cançó, un poema, una dansa, una melodia... etc.

Mentre es van encenent les espelmes i fins que s'apaguin, volem crear un ambient que afavoreixi el sentiment de pertinença al nostre poble que lluita per aconseguir la llibertat.

Diuen que la independència és un estat d'ànim. Doncs això, volem mostrar a tot el món que la nostra ànima persisteix malgrat els prop de 300 anys d'imposició d'un Estat o de dos.

Hem començat de contactar amb grups, corals, cantants... però esperem rebre moltes més propostes a partir de la crida que fem avui en la presentació d'aquest acte.

De moment comptem amb La Nova Euterpe, que ja va finalitzar l'acte de proclamació dels resultats de la consulta del 13D, amb el fred que van patir es mereixen cantar en un ambient més càlid.
La coral Brusquina de l'AMPA de l'Escola de Música. En Rafael Subirachs que ens interpretarà un parell de cançons recordant que la lluita ve de lluny (Els setze jutges). El grup VICUS.
I altres contactes que encara no ho han confirmat del tot però que veuen amb molt bons ulls el projecte.

La idea és que les participacions musicals es vagin succeint i que vagin in crescendo. Hi haurà un moment àlgid, quan totes les espelmes estiguin enceses, més o menys per allà a 2/4 de 10 de la nit. En aquest moment, sentirem els himnes de Catalunya: La Muixeranga, La Balanguera, Aquestes Muntanyes i Els Segadors.
Si tenim una cobla, els demanarem que toquin la sardana Somni (de Puigferrer).

Quan hagi actuat tothom i fins les 12 de la nit, deixarem La Nova Euterpe a dalt de l'escenari que ens vagi interpretant “La deplorable història dels Catalans”.
Finalment, podríem bufar tots plegats les espelmes i formular un desig. Endevineu quin?...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada