diumenge, 8 de setembre del 2013

ENCÉN LA FLAMA 2013

simulacre 'Encén la flama 2013'

L’11 d’0ctubre de 2013, un any després de l’espectacular encesa amb espelmes de l’estelada a la Plaça Major de Vic, la capital d’Osona tornarà a acollir un acte de reafirmació nacional amb l’objectiu de proclamar al món sencer la voluntat del poble català d’esdevenir un nou estat d’Europa.

L’Assemblea Nacional Catalana de Vic, sota el paraigua dels actes commemoratius del tres-cents aniversari dels fets del 1714, organitza de nou una encesa multitudinària d’espelmes sota el lema: 
“2014 - CATALONIA THE NEXT STATE IN EUROPE”.

Els destinataris d’aquest missatge són la comunitat internacional en general i les institucions europees en particular, en les quals Catalunya reclama l’empara per poder decidir lliurement i democràtica el seu futur com a nació.

Aquesta imatge tant visual s’acompanyarà de la lectura, en múltiples llengües, d’un manifest reclamant el dret que té el nostre país de celebrar un referèndum vinculant, així com la interpretació per a coral i orquestra de l’Himne de l’Alegria.

Hi ha pocs casos en la història de la música en els quals una melodia sigui reconeguda a qualsevol part del món i encarni tants valors i ideals com l’Himne a l’Alegria.

L’Himne a l’Alegria va néixer el 1785 com un poema de la mà del poeta, historiador, filòsof i dramaturg l’alemany Friedrich Von Schiller, home de lletres enquadrat dins el Classicisme de Weimar juntament amb Ghoete. El seu nom original va ser Oda a la Llibertat, però va ser censurat i canviat pel nom d’Oda a l’Alegria (An die Freude).

L’esperit del poema va inspirar a un jove Ludwig van Beethoven que només 39 anys després va presentar al teatre de la Cort Imperial de Viena la seva famosa Novena Simfonia, en la qual va incloure al moviment final de l’obra l’Oda a l’Alegria per a cor i solistes.

Gent de Vic i d'Osona, us esperem el dia 11 d'octubre a la Plaça Major de Vic!


1 comentari: